Van snurken naar lekker slapen

Van snurken en wakker liggen naar lekker slapen en uitgerust wakker worden

Snurken en slaapapneu 

Snurken is één van de eerste symptomen van slaapapneu, het is een obstructie van het vrij ademen. Echter, wanneer deze obstructie het ademen tijdelijk doet stoppen en dit meerdere malen per uur plaatsvindt, spreken we van slaapapneu.

Snurken is niet alleen is het vervelend voor uw partner, maar het kan ook een risicofactor zijn voor uw gezondheid. Slaapapneu leidt tot chronische vermoeidheidsklachten, een verhoogd risico op overgewicht, diabetes en een grote kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Herken de signalen: Hoort een huisgenoot u luid snurken met daaropvolgend een ademstop? Telt uw partner het aantal seconden dat de ademstop duurt? Dan is de kans groot dat u slaapapneu heeft. Ook uw partner heeft hierdoor last van een verstoorde nachtrust, terwijl u het zelf vaak niet eens in de gaten heeft.

 

 

Snurken zonder slaapapneu

Heeft een snurker altijd slaapapneu? Nee, er wordt heel wat afgesnurkt, door mensen die geen apneu hebben.

Hoe ontstaat snurken? Het ontstaat doordat de vrije doorgang van lucht tijdens het slapen belemmerd wordt. Bijvoorbeeld door verslapte spieren of een afwijking aan de neus- en keelholte. Ook snurkt menig mens doordat hij of zij op de rug ligt. De snurker zelf is zo diep in slaap en ontspannen dat er geen last ontstaat door snurklawaai voor de snurker zelf.

Inslapen en doorslapen

  • Moeite om in slaap te komen heet slaap-onset slapeloosheid.
  • Midden in de nacht wakker worden en moeite hebben om weer in slaap te komen heet midden-insomnie, of slaap-onderhoudende insomnie. Veel mensen worden midden in de nacht wakker en kunnen daarna niet of pas heel veel later weer inslapen.
  • Dan is er nog een groep mensen die helemaal niet of nauwelijks slapen, of in elk geval dit zo beleven. Dit is insomnie oftewel, slapeloosheid.

Insomnie-problemen zijn in hypnose goed te behandelen, maar onderliggende problematiek moet echt bekeken worden. Vaak is insomnia eerder een symptoom van stress, angst, zorgen of andere fysieke problemen.

Behandeling van snurken, slaapapneu en insomnie

Wanneer snurken zorgt voor irritatie tussen u en uw partner, is het verstandig om eerst te kijken of apneu een rol speelt. 

Bij Mindshift Hypnose bieden we diverse behandelingen om u te helpen, onder andere:

  • Stoppen met roken: Ontsnap aan de verslaving en adem vrijheid in.
  • Zelfliefde: Vind de liefde voor uzelf, zodat u anderen lief kunt hebben.
  • Gewichtsbeheersing: Beheers uw gewicht en herwin controle over uw leven.
  • Zelfvertrouwen vergroten: Ontdek uw ware potentieel en leef vol zelfvertrouwen.

Onze hypnotherapeut kan een behandelplan op maat maken. In veel gevallen volstaat één behandeling, afhankelijk van de mate waarin u zelf 'mee’werkt.